Fardau groeide op in een muzikaal gezin.
In elke kamer werd er muziek gemaakt en zo ook begon Fardau al vroeg met zingen.

Fardau begon al vroeg met zingen

Eerst bij een kinderkoor, later een jeugdkoor gevolgd door het zingen in een klassiek koor. Doordat zingen haar grote passie werd, was de keuze om dit ook te gaan studeren al snel gemaakt.
Haar studie is ze begonnen aan de Friese Poort, namelijk ‘Onderwijsassistent Muziek’ en later vervolgde ze haar studie aan het Prins Claus Conservatorium. In 2013 is Fardau afgestudeerd en nu wordt ze begeleid door Riekje Bakker.

Les geven

Het vak methodiek werd al snel geïntroduceerd op het conservatorium waar Fardau erg enthousiast van werd. Na een aantal stages heeft ze dit zelf uitgebreid naar een groot aantal leerlingen en het coachen van koren.
Fardau vindt coaching  één van de mooiste aspecten binnen haar vak. Zorgen dat leerlingen het beste uit zichzelf naar boven halen en prachtige muziek ten gehore leren brengen. Een koor leren naar elkaar te luisteren en om echt sámen te zingen en gezamenlijk resultaten te boeken, maakt dat Fardau zo van haar vak houdt!

In alle stijlen thuis

Fardau is de “lichte” muziek nooit vergeten en geeft eigenlijk in alle stijlen les. Zelf kan ze ook nog genieten van het zingen van ballads of musical liedjes.

In 2018 heeft Fardau meegewerkt aan de prachtige muziek- en theaterproductie ‘Skeltemania’. Alles kwam hierin samen, namelijk klassieke muziek, lichte muziek, acteren, amateurs en professionals en dat is wat haar ook precies kenmerkt. Dus niet in 1 hokje te kunnen plaatsen.

Zangles Friesland

Fardau is de Klassieke trots van Zangles Friesland. Janneke was ontzettend blij toen Fardau zich bij het ZF-team aansloot.

Thuis in Klassiek en Popmuziek, zelf volop actief als zangeres en een harde werker en dus fijne collega!

Geloof in je eigen sound en talent!

Fardau van der Woude

Waar woorden stoppen, gaat de muziek verder

Jean Sibelius (Klassiek componist)

Waar geeft Fardau les?

Fardau van der Woude geeft zangles in de Koepelkerk in Leeuwarden.

Video's