Zingen is Monique’s lust en haar leven en de rode draad in alles wat ze ooit heeft ondernomen.
Ze heeft er dingen voor opgeofferd, gestreden, waarden als zelfdiscipline eigenhandig ontwikkeld en altijd keihard voor gewerkt.
Vanuit een vanzelfsprekende oprechte passie, gedrevenheid en overgave voor dit beroep.

Met de paplepel..

Al op haar 14e stond ze op het podium. Op haar 16e stapte ze in haar eerste band.
“Mijn ervaring is dat je zangstem gebruiken en met muziek bezig zijn, een helende werking heeft op het gemoed. Ik heb er absoluut mijn, voor mij destijds lastige, extreme verlegenheid mee overwonnen in de loop der jaren”, aldus Monique.

Popmuziek is haar met de paplepel ingegoten. Haar vader was ook popmuzikant; hij was leadzanger, bassist en bandleider.
Voetbal op tv werd genadeloos ingeruild voor popprogramma’s. Er stonden overal radio’s in huis. En er kwamen altijd muzikanten over de vloer. Die aan Monique dan weer een paar akkoorden konden leren op gitaar.
Muziek maken kreeg ze mee als zijnde iets magisch en heel er leuk. Dat heeft ze altijd als doel aangehouden en dat is het nog steeds voor haar.

Les geven

Als jong meisje van 5 nam haar vader haar al mee naar popconcerten en naar zijn bandrepetities. Hij zette Monique dan met een Suske & Wiske stripboek en een kopje thee in de hoek, totdat hij klaar was.
Daar raakten haar oren al gewend aan allerlei soorten muziek, akkoorden en ritmes.

Die veelzijdigheid komt haar nog steeds van pas bij het lesgeven.
Monique: “Mijn liefde voor muziek en muziek maken heeft mij al op vele mooie plekken gebracht en doen samenwerken met heel veel (bekende) muzikanten en artiesten in binnen- en buitenland.”

Naast het artiest/zangeres/songwriter zijn, is Monique al zo’n 30 jaar zangcoach.
Daarbij heeft ze al vele leerlingen, bekend en onbekend, mogen coachen. Met heel veel plezier, betrokkenheid en interesse voor de persoon achter de leerling.
Daarbij houd ze altijd in het oog met welke hulpvraag de leerling komt en daar werken ze dan gericht aan.
Op het motorische vlak mixt ze naar inzicht de zangtechnieken EVT, CVT en de nieuwste methode UVS van Alberto ter Doest (waar ze tweemaal assistent is geweest bij zijn workshops in Amsterdam).

In alle stijlen thuis

Inmiddels geeft Monique 12 jaar zangcoaching aan het Conservatorium van Amsterdam, afdeling Pop.
Je leert daar om een ondernemend uitvoerend kunstenaar te worden en om je creativiteit en je authenticiteit sterk te ontwikkelen. Zodat je uiteindelijk een eigenheid naar voren kunt brengen in de muziekbusiness, waarmee je je kunt gaan onderscheiden.
Daarnaast geeft Monique op het Conservatorium ook les aan de afdeling Docent Muziek en af en toe aan de Klassiek Electronic afdeling.

In het verleden heeft Monique 5 jaar lesgegeven aan de bekende zangschool van Babette Labeij in Amsterdam.
Ze zingt, speelt gitaar, schrijft liedjes en maakt op dit moment ook koorarrangementen voor en is zangcoach van theatergroep Tinto in Sneek.

De afgelopen jaren wass Monique een veel gevraagd zangcoach in de theaterwereld of hielp ze dichters om hun gedichten zelf goed te kunnen voordragen.

Monique heeft een zeer goede live reputatie opgebouwd en heeft 9 jaar getoerd in de band van Candy Dulfer in binnen- en buitenland.
Monique heeft het album ‘ABC of Romance’ uitgebracht onder de artiestennaam Moon Baker. Deze is zeer positief ontvangen in Nederland, Duitsland, Japan en Amerika.

Bezig zijn met zingen en/of muziek of kunst maakt blij en dat weer delen met anderen geeft nog meer voldoening!

Zangles Friesland

Ontzettend leuk om een zangeres als Monique in ons team te mogen verwelkomen! Met haar jarenlange ervaring; zowel als artiest en songwriter als zangcoach wordt ons team prachtig aangevuld!

Naast het helpen met de ontwikkeling van je zangstem, kan ik je ook helpen met je song, als je songwriter bent!

Monique Bakker

Wil je je voorbereiden op een studiosessie of een auditie? Ook dan kun je bij mij terecht!

Monique Bakker

Waar geeft Monique les?

Monique Bakker geeft zangles in de Koepelkerk in Leeuwarden.