Theater is Rie-Jetskes grote liefde. Het begon allemaal met musical, maar in de loop van de tijd is haar interesse meer richting kleinkunst en muziektheater geschoven.

Opleiding

Begonnen aan de ‘Vocal and Dance Academy’ in Den Haag, daar afgestudeerd in Muziektheater, om daarna nog 4 jaar lang te studeren aan de Koningstheaterakademie in Den Bosch (in 2011 studeerde Rie-Jetske af als theatermaker en zangeres).
Sinds die tijd volgt Rie-Jetske acteertrainingen bij Acteerstudio Paul Dekker, The Actors Centre in Londen, Complete Vocal Institute in Kopenhagen en zanglessen en masterclasses bij Vocalized.

Al deze trainingen hebben haar gebracht tot wat ze het leukste en meest uitdagende aspect vind van performen, de STEM.

De STEM

Rie-Jetske: “Je stem is persoonlijk en uniek, is nauw verbonden met hoe je je voelt en kan als poort fungeren die je binnenwereld (gevoel, emoties) met de buitenwereld (het geluid) samenbrengt.
Het kan natuurlijk gebeuren dat er spanningen rondom je stem zijn ontstaan of je hebt het gevoel dat je stem niet doet wat jij wil. Dan kan ik je helpen! Het is mijn missie om met jouw op zoek te gaan naar een vrij en open geluid, het geluid dat jij wil maken”.

Rie-Jetske stond in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival, toerde met BaRoK Theatermakers door Nederland en speelde haar one-woman show JONG op diverse festivals.
Momenteel schrijft en speelt ze haar nieuwe muziektheater voorstelling: ‘Vrouwen in broeken, mannen in rok’, samen met gitarist Erik Meinema en pianist/trompetist Martijn van Loon.

Zangles Friesland

In april 2017 volgde Rie-Jetske een Lax Vox-workshop van Daphnie Misker bij Zangles Friesland. Zowel Daphnie als Rie-Jetske waren gelijk enthousiast; Rie-Jetske was verbaasd over hoe de huisstijl van Zangles Friesland bij haar paste en aansloot op haar eigen ‘zangles op de fiets’.
Daphnie stuurde dezelfde avond een appje naar Janneke om haar te vertellen over de enthousiaste deelnemer aan de Lax Vox-workshop en dat ze perfect bij het Zangles Friesland team zou passen.

Rie-Jetske was geïnteresseerd en Daphnie en Janneke hadden plannen klaarliggen waar Rie-Jetske goed in zou passen. Fantastisch!

*Rie-Jetske geeft zanglessen voor Zangles Friesland in Leeuwarden, Sneek en in Groningen voor Zangles Groningen.

Voor mij is het overbrengen van jouw verhaal het belangrijkste, daarom is een perfect en gepolijst geluid niet nodig.

Rie-Jetske Komen

Ik wil jouw stem horen!

Rie-Jetske Komen

Waar geeft Rie-Jetske les?

Rie-Jetske Komen geeft les in:

  • de Koepelkerk in Leeuwarden
  • ‘De Zingende Timmerman’ in Sneek