Voor Simone is er altijd muziek geweest. De passie voor muziek van haar gitaarspelende vader en dansende moeder waren altijd aanwezig in huize Kuipers en bracht ontzettend veel warmte en plezier. En dat is voor haar belangrijk: de passie voor en het plezier in datgene wat je doet. En dat ervaart ze inmiddels alweer 6 jaar als zangcoach bij Zangles Friesland!

Hoe het begon

Het begon allemaal als klein meisje: met liedjes zingen op de wc, geleerd door de juf. Na de lessen blokfluit en keyboard volgden zanglessen en werd de stap gezet om voor publiek te zingen door samen met haar broer mee te doen als K’s Choice aan het ‘Bildts Songfestival’. Tijdens de PABO in Leeuwarden volgde ze de specialisatie muziek en volgde ze gitaarlessen om zichzelf te kunnen begeleiden. Na de studie orthopedagogiek in Utrecht bleef de muziek kriebelen en kwam de opleiding aan de Academie voor Lichte Muziek (AVLM) in Lelystad op haar pad. Inmiddels voor de klas volgde ze daarna de vakken algemene muziekleer en muziekgeschiedenis aan de Schumann Academie in Utrecht.

Muzikale projecten

Na de AVLM heeft ze samen met twee hele goede vrienden het muzikale ensemble Him, Her & She opgericht, waarmee ze in 2008 en 2010 in Utrecht een succesvol theaterconcert heeft gegeven, waarbij bekende en minder bekende liedjes in het Nederlands, Fries, Engels en Frans de revue passeerden.
Sinds Simone weer in het Friese land neerstreek heeft ze jaren bij de rockband Deetoxx gezongen. Toch voelde zij dat ze een andere weg in wilde slaan. Zie daar: The Magnificent Sundays. Samen met Taco en Marjan en met een bijzonder instrumentarium brengen zij nummers van alle tijden met een lazy zondag-gevoel in een semi-akoestische setting.

Na een eerder project van de Afûk om een workshop over muziek met dementerende ouderen te verzorgen voor activiteitenbegeleiders op het congres ‘Dat wie doe sa’, werd Simone in 2014 door de Afûk gevraagd om liedjes te schrijven passend bij de verhalen van de Friese Tomke-boekjes.
Een prachtig project, waarbij een mooie samenwerking ontstond tussen broer (muzikale begeleiding, productie) en zus (tekst, muziek, muzikale begeleiding & zang).

Beluister hier het lieve liedje ‘Leaf’.

Musical RUTH

In 2015 was daar de Fryske musical Ruth in samenwerking met het Kwartettekoar en componist Hindrik van der Meer. Als Ruth mocht zij drie keer in een uitverkochte Lawei samen met andere solisten, koor, dansers en orkest deze prachtige musical ten gehore brengen. In november dat jaar mocht ze deze rol nog eens twee keer vertolken in Sneek; extra bijzonder, omdat ze op de bühne mocht staan met haar pasgeboren zoontje als de lytse Obed.

Lesgeven

Muziek met, voor en door kinderen is voor Simone een groot deel van haar passie. Naast het lesgeven in het (speciaal) basisonderwijs geeft ze met ontzettend veel plezier en enthousiasme les aan zowel kinderen als volwassenen.

En daarnaast geeft Simone nu alweer een aantal seizoenen groepslessen ‘Popgroep voor Kids’; elke week weer een feestje!

Zangles Friesland

Simone is één van de ‘docenten van het eerste uur’. Toen Janneke op zoek ging naar meer zangcoaches om voor Zangles Friesland aan de slag te gaan, was Simone er al gauw bij en is niet meer weg gegaan (gelukkig 🙂  )

Naast de zanglessen was Simone ook gelijk enthousiast om ‘Popgroep voor Kids’ aan te pakken. Elke presentatie voor familie en vrienden is weer een waar festijn!

Er is niets mooiers dan je passie te delen met anderen!

Simone de Witte

Na een dag lesgeven fiets ik fluitend naar huis. Het geeft zoveel voldoening!

Simone de Witte

Waar geeft Simone les?

Simone de Witte geeft zangles en Popgroep voor Kids in Leeuwarden.