In de zomer van 2014 is Eke Salomé afgestudeerd aan Codarts Conservatorium, met afstudeerrichting Muziektheater. Eke is geboren en getogen in Friesland en heeft tijdens haar havo-examens meteen audities gedaan voor Codarts Conservatorium in Rotterdam.

Eke

De Muziektheateracademie richt zich op een breed terrein van podiumkunsten, zoals modern muziektheater en musical. Haar hart ligt al vanaf het begin bij musical. Eke wil op de vloer een verhaal vertellen door middel van muzikaliteit en theatraliteit en daarmee het publiek raken. Zo heeft ze masterclasses gehad van o.a. Willemijn Verkaik, Pia Douwes en Renee van Wegbergen. In 2013 was ze te bewonderen in Jesus Christ Superstar onder regie van Daniël Cohen en vertolkte ze in 2016 bij het project ‘Scratch This Musical’ in de concertante versie, één van haar droomrollen, Eponine uit Les Miserables en in 2018 de rol van Jeanie uit de musical Hair. Omdat er in deze wereld de banen niet voor het oprapen liggen, is Eke begonnen met lesgeven en geniet daar ontzettend van!

Lessen van Eke

Eke is gespecialiseerd in musical en kleinkunst. “Mijn lessen zijn voornamelijk gebaseerd op de EVT-methode (Estill Voice Training). De EVT-methode is een internationale methode die alle facetten van de stem apart benoemt en vormgeeft qua klank en op dit moment erg veel gebruikt wordt in de pop, musical en muziektheater wereld. Hierdoor kun je heel beheerst en op een fijne manier werken aan de techniekverbetering van je stem. Ben je niet zo van techniek en wil je vooral lekker zingen? Geen probleem! Wil je vooral met liedinterpretatie bezig zijn, dan kan dat ook. Samen gaan we een route uitstippelen die voor jou het beste werkt! Je kiest zelf waar je vocaal en muzikaal aan wil werken.”

Toelating / auditie

Heb je plannen om toelating te doen voor een opleiding op het gebied van musical/muziektheater? Dan kan Eke je daarbij goed op weg helpen. Samen ga je een voorbereidend auditie traject starten, passend bij de toelatingseisen van de desbetreffende opleiding. “Met Eke heb ik niet alleen hard aan techniek gewerkt, maar ook aan interpretatie. Door de vorderingen die ik in haar lessen boekte, voelde ik me zeker genoeg om auditie te doen voor een vervolgopleiding in musicaltheater en ben ik uiteindelijk ook aangenomen. Ik heb tijdens het auditieproces een aantal nummers gezongen waaraan ik met Eke had gewerkt en daarmee heb ik echt kunnen laten horen en zien wat ik in huis heb. Ze heeft me een enorme stap verder geholpen. Niet alleen zangtechnisch, maar ook in zelfverzekerdheid op het podium.’’ – Marie-Annet Kuipers, student Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater.

Zangles Friesland

Eke Salomé stuurde in november 2014 een enthousiaste mail met CV en is in januari 2015 gestart met de zanglessen bij Zangles Friesland. Janneke en Eke hadden gelijk een raakvlak; ze hebben allebei aan het Rotterdams Conservatorium gestudeerd en dus was er tijdens het sollicitatiegesprek gelijk genoeg om over te kletsen 😉

Eke is door haar musical-kant een prachtige aanvulling op onze zangschool. Nadat ze een jaartje is gestopt met het lesgeven bij ons omdat ze in Amsterdam ging wonen en werken, kwam ze in zangseizoen 2017/2018 weer terug en uiteraard werd ze hier weer met open armen ontvangen!
Omdat Eke zelf nog steeds actief is in de musicalwereld, kan ze haar ervaring heel goed delen in de zanglessen.

Iedereen heeft zo z’n eigen verhaal. Z’n eigen lied te zingen.

Eke Salomé

Ik vind het te gek om mijn passie en kennis over te dragen aan anderen en anderen hierbij te helpen!

Eke Salomé

Waar geeft Eke les?

Eke Salomé geeft zangles in Leeuwarden.