Zangeres Femke Hoeksma begon als klein meisje van 7 in een kinderkoor van de muziekschool in Leeuwarden. Vanaf het begin was Femke hier een van de solisten. Al snel volgden ook talentenjachten en optredens.

Three-ality

Vanuit het koor ontstond ‘Three-ality’, een meidentrio wat in 2002 met het nummer ‘Fugelfrij’ zowel de vakjury als de publieksprijs van het Friese Songfestival ‘Liet’ won. Meteen daarop volgden ook de eerste plaats op het streeksongfestival van Nederland en een tour met onder andere Nynke Laverman en de Kast.

In datzelfde jaar organiseerde Leonie Jansen de theatertour ‘Made in Holland’. Three-ality deed mee, maar ook artiesten als Giovanca, Edsilia Rombley, Izaline Calister en Ali B. Een tour door Nederland, met optredens in onder andere Carré en het Luxor theater, was het gevolg. Net als het meezingen op het eerste album van Ali B met het nummer ‘Alibaba komt’.

Met Three-ality, zowel als Trio als met complete coverband, volgden veel optredens. Daarnaast waren inmiddels ook al contacten met Omrop Fryslan gelegd. Wat resulteerde in vele Jingles voor de Omrop en backing vocals bij verschillende artiesten, live en op cd’s.
Bovendien werden in 2007 de liedjes en clips ‘Simmer Yn Fryslan’ en ‘Winter mei dei’ opgenomen. In 2010 volgde ‘Krystdream’.

Tijdens de Made in Holland tour vond de eerste kennismaking met producer Onno Krijn plaats. Speciaal voor Three-ality schreef hij het album ‘Het Minne’.
Hiermee was op 11 maart 2009, na een spetterende presentatie in Paradiso, de eerste CD van Femke met Three-ality een feit.

Dit bijzondere album bleef zeker niet onopgemerkt, een scala aan media en live-optredens volgde,van ‘De Wereld Draait door’ en ‘Oba-live’ tot Paradiso en het Mundial Festival. Maar ook, eind 2009, ‘Cameretten’ én De Fryske Music Night in november 2009. In 2010 volgden er verschillende optredens met het Noordpoolorkest.

Met Jamai, Ernst Daniel Smidt, Cindy Oudshoorn en Cor Bakker, staat Three-ality in 2011 in de rockopera ‘Dromen, durven, denken doen’ olv Reinout Douma. Van 2012-2017 was Femke leadzangeres van de band Souldada. In oktober 2013 verscheen het meertalige album ‘Watervolk’, met wereldmuziek. Een theatertour én een tour door Zuid-Afrika volgden.

Femke

Femke en veelzijdigheid zijn 2 woorden die absoluut met elkaar verbonden zijn: Zangeres bij onder andere Izaline Calister, Leonie Jansen, CeCe Peniston; de Iris Kroes band, samenwerking met ‘Twarres’ en Syb van der Ploeg, dinershows en verschillende coverbands. ‘Great Piano’s’,‘Star nine’ en ‘ Live house collective’ (dance/house).

Femke zingt als vocalist/MC met verschillende DJ’s en als Freelance zangeres.

Zo treedt ze ook op met haar zusje Sanne Hoeksma in de country, soul en blues band’ Senna Black’. Bovendien zingt Femke als Backing vocalist bij de succesvolle tribute band bij ‘Pink Floyd project’ waar zij zowel in binnen en buitenland mee touren.

Daarnaast werkt ze in Friesland als zangcoach.

Femke is een zangeres in hart en nieren. En wat is er mooier en een grotere eer dan je passie, enthousiasme en ervaring in ZINGEN, over te brengen op en leren aan anderen!

Zangles Friesland

Toen de Steatenseal van het voormalige Provinsjehûs aan de Snekertrekweg nog de uitvalsbasis was, begon Femke met lesgeven voor Zangles Friesland.
Janneke en Femke kenden elkaar al uit de muziekwereld en hadden al eens samen opgetreden.
Toen Femke er een paar maanden op uit trok om de wereld te gaan bekijken, stopte ze met het geven van de zanglessen.
Maar het bleef kriebelen en zo kwam Femke in januari 2015 weer terug.

Op dit moment geeft Femke les op de leslocatie in Sneek en is ze enthousiast als altijd!

Heb zelfvertrouwen, no shame!

Femke Hoeksma

Met muziek gaat alles beter!”

Femke Hoeksma

Waar geeft Femke les?

Femke Hoeksma geeft les Sneek en Leeuwarden.

Video's