Al op jonge leeftijd was Jesse veel bezig met muziek en wilde ze graag leren gitaar spelen. Toen ze 7 jaar was, was ze oud genoeg om met gitaarlessen te beginnen en dat heeft ze toen ook gelijk gedaan.

Jesse
Tot en met haar 18e heeft ze gitaarles gehad. Naast het gitaar spelen, vond Jesse zingen ook altijd al erg leuk. Gedurende haar middelbare school periode heeft ze het zingen met gitaar spelen gecombineerd en speelde ze in verschillende pop- en rockbandjes.
Toen ze begon met studeren aan de opleiding Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede, begon Jesse een steeds grotere passie te ontwikkelen voor het zingen. De keuze om na haar bachelor te beginnen aan de opleiding tot Estill Master Trainer bij Estill Voice Training, was dan ook een hele logische stap. In oktober 2018 heeft ze deze opleiding afrond. Na EVT maakte Jesse kennis met het Universal Voice System. In juli 2023 heeft ze haar diploma voor Universal Voice Master Teacher behaald.
Lesgeven
De aflopen 15 jaar heeft Jesse veel les gegeven op verschillende muziekscholen in Twente en Salland en momenteel ook bij haar eigen lespraktijk in Haren. Daarnaast is ze ook werkzaam als Docent Zang aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede, waar ze les geef bij de opleidingen Docent Muziek en Muziektherapie. Zingen is voor haar iets bevrijdend en verbindend. Dat draagt ze graag aan iedereen over, ongeacht de leeftijd, muziekstijl of het niveau; iedereen op zijn/haar eigen manier.
De zanglessen zijn voor beginners en gevorderden en in allerlei muziekstijlen als pop, rock, klassiek en musical. Je kunt dus altijd zingen wat bij jou past. Vanuit jouw muziekkeuze gaan we samen aan de slag met oefeningen, waardoor je steeds beter leert zingen en je eigen stem goed leert kennen.
Estill Voice Training
In de lessen wordt gebruikt gemaakt van de internationale zangsysteem Estill Voice Training (EVT). EVT maakt je bewust van je stemgebruik, leert je op een overzichtelijke manier hoe de stem in elkaar zit en biedt eenvoudige, herkenbare oefeningen. Met deze handvaten kun je gericht het stemgeluid creëren dat jij graag wilt.
UVS
Het Universal Voice System (UVS) maakt o.a. gebruik van 4 stemkarakters: Speech, Belt, Whisper en Classical. Het brengt in 8 klankkenmerken de klank terug naar een eenvoudig systeem dat voor iedereen te begrijpen is en doeltreffend werkt. Hierdoor kun je effectief het maximale uit je stem halen.

Iedereen kan leren zingen

Jesse Oosterwechel

Zingen is heel bevrijdend en verbindend voor mij. Dat draag ik graag aan iedereen over, ongeacht de leeftijd, muziekstijl of het niveau; iedereen op zijn/haar eigen manier!

Jesse Oosterwechel

Zangles Friesland

Wij zijn erg blij met Jesse in ons zangteam!

Zij geeft zanglessen in Leeuwarden, zanglessen en popkoorlessen in Drachten en vanuit haar leslocatie in Haren, waar ze lesgeeft voor Zangles Groningen.

Waar geeft Jesse les?

Jesse Oosterwechel geeft zangles in Leeuwarden en Drachten.