Muziek is er bij haar echt ‘met de paplepel ingegoten’. Lotte komt uit een muzikale familie, waardoor ze is opgegroeid door mee te gaan naar concerten. Op deze manier heeft ze al vroeg gezien hoe het is om dit vanaf de artiestenkant mee te maken.

Hoe het begon

Lotte ging regelmatig mee naar optredens van haar vader en kwam hierdoor zelf ook steeds vaker op het podium! Vanaf de basisschool heeft zelf jaren zangles gehad bij Janneke Brakels. Uiteindelijk is ze gestart met de opleiding ‘Onderwijsassistent, met de specialisatie Muziek’.

Onderwijs en muziek

Lotte werkt nu 7 jaar in het Speciaal Onderwijs en doet dit 3 dagen in de week met veel plezier. Ook hier geeft ze hier muziekles aan leerlingen van 10 t/m 18 jaar.

Podium

Nadat ze haar muziekopleiding had afgerond, is ze in verschillende bands gaan zingen. Zo staat ze momenteel ook veel zelf op het podium met haar Countryband, Bluesband of met een gitarist. Lotte wordt er heel blij van om op het podium te staan! Naast haar vaste bands heeft ze ook hele mooie andere projecten mogen doen, zoals een cd opnemen met Boudewijn de Groot, in muziektheaterstukken spelen en optreden in AFAS. Al heel veel mooie ervaringen!

Popkoor

Lotte staat met erg veel enthousiasme voor het popkoor van Zangles Friesland. Tijdens haar muziekopleiding heeft ze koordirectielessen gehad van Klaas van der Woude en hier veel van geleerd.
Ze vind het erg leuk om met deze groep dames aan de slag te gaan. Meerstemmig zingen, muziek maken en gewoon genieten met z’n allen!

Zangles Friesland

Lotte Broersma is ooit als zangleerling bij Zangles Friesland begonnen. Ze kreeg zanglessen van zangcoach Janneke Brakels.

Geweldig om haar te blijven volgen in haar muzikale carrière en dat ze uiteindelijk weer als popkoor-zangcoach terug komt vinden wij heel erg tof!

Waar geeft Lotte les?

Lotte Broersma geeft popkoorles in Leeuwarden.