Na de Middelbare school heeft Monique aan de Akademy voor Beeldende Kunsten in Breda gestudeerd. Daarna heeft ze klassieke zang gestudeerd in Utrecht aan de Schumann Akademie; een conservatorium in deeltijd.

Blijven ontwikkelen

Inmiddels geeft Monique al vele jaren met veel plezier en liefde zangles.

Ze volgt nog regelmatig lessen en studies, omdat ze het belangrijk vindt om haar eigen zingen te blijven ontwikkelen. Op die manier kan ze ook haar lesgeven blijven voeden.

In meerdere stijlen thuis

Naast klassieke muziek heeft ze veel ervaring met andere stijlen zoals pop en jazz.

Visie

Mijn visie is dat iedereen een eigen unieke stem heeft en wat is er mooier dan die stem samen te ontdekken en te ontwikkelen…

Enerzijds ben je bezig met het fysieke aspect; bewust bezig zijn met je adem, je middenrif, je buikspieren, je houding, je kaak en nek en de invloed daarvan op de klank.

Anderzijds is er het esthetische, de expressie, de tekst van een lied. Wat zing ik en hoe breng ik dat over, welke emoties of gedachten wil ik tot uiting brengen? Wat gebeurt er dan met de klank van mijn stem? Wat voel ik in mijn lijf en wat hoor ik in de klank?
De combinatie van deze twee dingen maakt dat muziek een prachtige manier is om jezelf te uiten. Een persoonlijke manier, met jóuw stem waarmee je zelf schoonheid kunt ervaren en dit ook over kunt brengen op je publiek.

“Nadat we Monique meerdere malen in konden zetten als zeer betrouwbare inval-zangcoach, zijn we heel blij dat ze inmiddels tot ons toffe team behoort!
Monique is in meerdere muziekstijlen thuis en les van haar voelt meteen vertrouwd.”

Waar geeft Monique les?

Monique Thiele geeft zangles in de Koepelkerk in Leeuwarden, in Schouwburg De Lawei in Drachten en in Sneek.