Op haar 11e begon Selma met zangles. En toen werd ook haar liefde voor gospel, jazz, blues, r&b en soul geboren. Ze leerde piano en gitaar spelen, maar ook improviseren en scatten.

Studie

In februari 2022 studeerde Selma af aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Hier focuste ze zich vooral op het schrijven van eigen nummers, het spelen in verschillende bezettingen en natuurlijk het zingen. Voor haar afstuderen maakte ze haar eigen one-woman show ‘Bang Hertje’. Een muzikale voorstelling over haar eigen zoektocht in het leven.

SELMA

Samen met drie muzikanten speelt ze al een paar jaar in de band SELMA. Ze schrijven en produceren al hun muziek zelf. Afgelopen jaar speelde SELMA onder andere op Bevrijdingsfestival Zwolle, met een poporkest en brachten ze een Nederlandstalige en een Engelstalige EP uit. Op dit moment is de band bezig met het schrijven van een album.

Zangles

In de lessen van Selma staan improvisatie, dynamiek en intentie centraal. Het gaat er niet om dat je perfect zingt, het gaat erom dat je je vrij voelt door het zingen. Juist vindt Selma het leuk om met jou nummers opnieuw te ontdekken. Hoe kun je bijvoorbeeld bestaande nummers eigen maken? En op zo’n manier zingen dat het bij jou past en authentiek is. Ook helpt Selma je graag bij het schrijven van je eigen nummers.

Van binnen naar buiten zingen, daar gaat het om!

Selma Ebbens

Van binnen naar buiten zingen, daar gaat het om!

Selma Ebbens

Zangles Friesland

Selma Ebbens is de nieuwste aanwinst van Zangles Friesland.

We vinden het te gek om haar binnen ons team te mogen verwelkomen. Selma kan je helpen op het gebied van zangcoaching maar kan je ook begeleiden bij het schrijven van je songs.

Daarnaast zal Selma de lessenreeks Haak es Aan oppakken, wat we ook erg leuk vinden!

Waar geeft Selma les?

Selma Ebbens geeft zangles en Haak es Aan in Leeuwarden.