Skip to main content

Net zoals bij volwassenen, kan zingen voor kinderen heerlijk bevrijdend werken.
Vaak zijn kinderen zelfs ongeremder en zonder na te denken zingen ze wat in hen op komt en als het even kan dan swingen ze er vrolijk op los. Ook als er iemand in de buurt is. Heerlijk!
Deze vrijheid raken we helaas vaak een beetje kwijt naarmate we ouder worden. Voordat we het in de gaten hebben bouwen we voor onszelf een hoge drempel en durven we ons niet meer zo te laten gaan in het bijzijn van anderen. Het wordt steeds spannender om je stem te laten horen.
Eigenlijk is dit heel zonde want juist het ‘vrijlaten’ van je stem, bijvoorbeeld door te zingen, kan ook echt bevrijdend werken. Soms raak je zelfs wat ‘balast’ kwijt door even lekker alles van je af te zingen.

Dagelijks zien we binnen de zangschool dat zingen zoveel meer voor een mens kan betekenen. Op het gebied van zelfvertrouwen, ontspanning, ècht even iets doen voor jezelf, contacten onderhouden of om los te komen van lastigheden uit je verleden. Door je stem te laten horen kun je soms letterlijk ‘loslaten’. En wat is er nou fijner dan dat?!

Als je als kind al de ruimte krijgt om je lekker te laten gaan en de pannen van het dak te zingen, dan is dat iets wat wij ontzettend toejuichen. Elke lessenreeks van Popgroep voor Kids, zien we weer hoe heerlijk ongeremd kinderen kunnen zijn en hoe fijn het voor hen is om met elkaar te zingen en te swingen.
Afgelopen vrijdag was weer zo’n moment; de laatste les van een lessenreeks en dus wat het tijd om een spetterende presentatie te geven aan familie/vrienden. Wat is het genieten om de kids daar te zien staan; open en zonder die ‘drempel’. En dat stukje geluk is ook af te lezen van de trotse gezichten van ouders/verzorgers, vriendjes/vriendinnetjes, broertjes/zusjes en opa’s/oma’s.

Presentatie kids-1

presentatie kids-2

Wat is het fijn om met of voor elkaar te zingen en je even te kunnen laten gaan.
Wij helpen je hier graag bij, want ook wij vinden ons stukje geluk in jouw ‘loslaten’ 😉

*Wil jij je kind ook de kans geven om lekker te zingen & swingen?
Na de kerstvakantie start er weer een nieuwe reeks van Popgroep voor Kids (Check onze website voor de data)

presentatie kids-3

Leave a Reply