Skip to main content

Weer een grote voetafdruk..

By 13 februari 2016Blog, Nieuws

Alwéér een grote stap voor Zangles Friesland..

Ooit begon Janneke Brakels vanuit haar kleine studentenkamer in Rotterdam met het geven van zanglessen. Naast haar zangstudie aan het Conservatorium kon ze op deze manier wat bijverdienen en tegelijk zang- en leservaring opdoen. Na 4 jaar studeren verhuisde ze met een Conservatoriumdiploma (mèt aantekening educatie-minor) op zak weer terug naar het Noorden en daar begon ze met het geven van zanglessen onder de naam ‘Zangles Friesland’.

Al snel bleken er veel leerlingen te zijn die graag wilden komen zingen; zoveel dat Janneke ze niet allemaal een zanglesplekje kon aanbieden. Dit zat haar niet lekker omdat ze deze mensen graag de fijne ervaring van zingen wilde laten meemaken.
Al snel zette ze meer zangdocentes in die onder de naam van Zangles Friesland les konden geven. Eerst allen vanuit hun eigen huis, maar al snel durfde Janneke de stap te zetten om een ware lesruimte te huren. Zo heeft Zangles Friesland een paar jaar gedraaid vanuit de gigantisch grote ‘Steatenseal’ van het voormalig Provinsjehûs (wat daarvoor dienst deed als PTT-kantoor) in Leeuwarden. Dit was een anti-kraak locatie en voor zolang het duurde was dit perfect; vele mooie en inspirerende zang- en popkoorlessen zijn hier gegeven en vergeet de leerlingenconcerten en de zangdagen niet 😉

Maar natuurlijk bleef het kriebelen om een inspirerende leslocatie te kunnen huren. Eentje waar je je gelijk thuis in voelt èn die je helemaal naar eigen gevoel in kan/mag richten. Aan het eind van 2015 kwam Janneke in contact met de eigenaar van de Koepelkerk en de kerstvakantie van dit 5e ‘levensjaar’ van de zangschool zit stond vooral in het teken van klussen. Heel wat likjes verf zijn er gesmeerd om uiteindelijk twee geweldige lesruimtes in te kunnen richten.
Tijdens de opening in januari’16 konden we met trots laten zien waar de komende tijd vele mooie klanken zullen klinken.
De Koepelkerk wordt op dit moment nog volop gerenoveerd; er komt een mooi podium in zodat er in de prachtige kerkzaal (die ècht het bewonderen waard is!) concerten kunnen worden gegeven.

En omdat we toch al zo lekker bezig waren met grote stappen zetten, maakten we er gister officieel nog maar een grote voetafdruk bij. Zangles Friesland gaat vanaf 2016 als VOF verder! Janneke krijgt ondersteuning van een fijne compagnon; zang(-popkoor)coach/logopediste Daphnie Misker. Al enige jaren werkzaam onder de vlag van Zangles Friesland, maar vanaf nu zijn de dames ‘partners in crime’ 😉

Na het verhuizen naar de Koepelkerk, was het hoog tijd om taken te verdelen. Deze stap geeft weer zo’n onwijze boost aan energie en Daphnie en Janneke zitten propvol met enthousiaste ideeën die ze samen tot uitvoering hopen te brengen. De ideeënbox loopt over van de creatieve uitspattingen, verbeteringen, workshopideeën,…. ,…. ,……  We weten bijna niet wààr we het eerst mee aan de slag moeten 🙂    (en dat is een goed teken haha!)

 

KvK - VOF tekenen

Leave a Reply