Skip to main content

Focus

Zingen doe je met je hele lijf; met je hele ‘zijn’.
Drukte in je hoofd, betekend in veel gevallen ook ‘spierspanning in je lijf’ en dat is voor ontspannen zingen niet altijd goed (uiteraard kan het wèl heel goed werken als je gaat zingen als je gestrest bent. Door te zingen ontspan je en vergeet je even alles om je heen).

Mark Tigchelaar schreef een heerlijk praktisch boek, genaamd ‘Focus AAN/UIT’.
Hierin staat duidelijke uitleg en praktische tips. Kijk, daar worden we blij van en daarom halen we er een handige tip voor jou uit!

 

Tips om je beter te kunnen focussen

Mark Tigchelaar beschrijft 4 verschillende concentratielekken die je aan kunt pakken om je beter te kunnen focussen.
Voor deze tip pakken wij één van die concentratielekken eruit en dat is ‘te veel interne prikkels’ > dus; druk als vijand van focus.
Onderstaande is een citaat uit het boek. Jij kunt het zelf in je eigen situatie ‘gieten’.

Tip 1: Niks doen vlak voor een meeting
Leer jezelf de gewoonte aan om vlak voor een meeting niet je telefoon te checken. In het begin van ongemakkelijk, maar je zult merken dat je hierdoor meer aandacht hebt voor de meeting en scherper bent.

 

Tip 2: Minder wisselen door themadagen
Bepaal wat voor jou belangrijke thema’s of projecten zijn en blok dit in je agenda. Je hoeft niet je hele week zo in te delen, één ochtend of middag per week kan al helpen. Experimenteer met wat voor jou werkt.

 

Tip 3: Meer rust met een not-to-dolijst
Start met het noteren van de taken en projecten die weliswaar heel leuk zijn om te doen, en misschien ook nog eens heel interessant zijn, maar waar nu eigenlijk geen ruimte voor is. Even parkeren. Focus. Eerst afronden waar je mee bezig was.

 

 

*Iedere week zetten we een nieuwe zangtip online.
Je vind ze ook via ons Youtubekanaal, Facebookpagina en Instagram.
schrijf je je hier in als je de zangtip elke week in je inbox wilt ontvangen –