Skip to main content

Knop op ‘positief’

Stel je voor; je hebt een heel belangrijk optreden of presentatie in de agenda staan, maar je stem werkt momenteel niet mee. Dus je begint je al wat zorgen te maken omdat het moment ‘dat je er moet staan’ steeds dichterbij komt.

Je kunt je dan in de paniek schieten en je al dagen van te voren ernstig zorgen maken over hòe je dat straks allemaal moet gaan doen.. OF je kunt de knop op ‘positief’ zetten en denken: ‘goed.. op dit moment gaat het me nog niet lukken want ik ben daar nu echt nog te zien/verkouden/hees/oid voor.. MAAR over een paar dagen ziet het er vast al heel anders uit en dus ga ik ervoor! Het gaat met lukken om daar te zingen/spreken!

Vanuit deze positieve instelling zet je dan de volgende stappen; goed voor jezelf zorgen, extra (stem)rust nemen, slapen, water drinken, stomen, …. wat maar nodig is om jou er bovenop te helpen.

Zou je in de paniek-stand blijven staan, al dagen voordat je optreden is, dan heeft dit een negatief effect op je stem en zul je sowieso niet op tijd ‘ready’ zijn. Een positieve instelling heeft een positief effect op het herstel van je stem! En zeg nou zelf… dat is het proberen waard, toch? 🙂

 

*Iedere week zetten we een nieuwe zangtip online.
Je vind ze ook via ons Youtubekanaal, Facebookpagina en Instagram.
schrijf je je hier in als je de zangtip elke week in je inbox wilt ontvangen –