Skip to main content

Reflux

Heb jij wel eens van reflux gehoord? Op het moment dat de maagklep niet goed afsluit, stromen de zuren uit de maag omhoog en dit kan enorm prikkelen. Deze maagsappen kunnen zelfs tot aan je stembanden omhoog komen, waardoor je last krijgt van je stem.

Zangcoach / docent Logopedie Daphnie Misker legt je in deze zangtip uit hoe het in z’n werk gaat en wat je aan je stem merkt op het moment dat je last hebt van reflux. Ook een aantal oorzaken worden besproken en natuurlijk vertelt ze ook wat je ertegen kunt doen. Interessante zangtip dus deze week!

*De term reflux hoort in het rijtje van de stemzorg/stemhygiëne thuis en het is heel belangrijk om er voldoende kennis over op te bouwen. Naast dat het super interessant is, ga je ook steeds meer herkennen en weet je dus sneller wat je ertegen kunt doen om je stem de optimale zorg te geven.

Tijdens onze Zangweek in Frankrijk gaan we ook aandacht besteden aan deze stemzorg en melden we hierbij graag nog even dat er nog een paar plekken vrij zijn. Dus heb jij wel oren naar zo’n toffe Zangweek in Frankrijk?
Check dan zeker even onze website om er meer over te lezen!

 

*Iedere week zetten we een nieuwe zangtip online.
Je vind ze ook via ons Youtubekanaal, Facebookpagina en Instagram.
schrijf je je hier in als je de zangtip elke week in je inbox wilt ontvangen –