Skip to main content

(Stem)rust & beweging tijdens drukte

Voornamelijk tijdens drukke periodes kun je aan je stem merken dat je vermoeid raakt. Het kan zijn dat je stem iets langer nodig heeft om op te starten of dat je zelfs wat schor wordt.

Vaak heeft dit te maken met algehele vermoeidheid van je lijf, wat natuurlijk heel logisch is tijdens drukte. Misschien brengt je volle schema zelfs de nodige stress met zich mee, wat ook vaak als snel op je stem slaat.

Om ervoor te zorgen dat je je werkzaamheden goed uit kunt blijven voeren en je stem zo goed mogelijk blijft klinken, is het heel belangrijk dat je genoeg rust neemt. Rust voor je stem, maar vooral ook rust door middel van slaap (lichamelijke rust). In combinatie met voldoende lichaamsbeweging, zorg je ervoor dat je hoofd ook tot rust komt. Wat er dan meteen weer voor zorgt dat je je fijner voelt en dit je stem ook ten goede komt.

Zangcoach Janneke Brakels zit koos ervoor om een rondje te gaan wandelen in de natuur ipv meteen in de laptop te duiken. Ze vertelt erover in deze zangtip. Wellicht herken je hierin iets en kun je je voordeel doen met de rust-adviezen 🙂

 

*Iedere week zetten we een nieuwe zangtip online.
Je vind ze ook via ons Youtubekanaal, Facebookpagina en Instagram.
schrijf je je hier in als je de zangtip elke week in je inbox wilt ontvangen –